רותי ברודו, פאולה רוזנברג, טל גלבוע, אמילי עמרוסי, אמילי מואטי, אסנת מארק, עירית לינור, דניאלה לונדון נרתמו לקמפיין מטעם המרכז לבריאות לב האישה – הדסה להעלאת המודעות למחלות לב בקרב נשים. זוגות זוגות הן הצטלמו – נשים בעלות השקפות עולם שונות, שהתכנסו לטובת מטרה אחת: שאף אישה לא תתעלם יותר מהלב שלה. השפית רותי ברודו הצטלמה לצד טל גלבוע: האחת משתמשת בבשר וזו נלחמת לטובת בעלי החיים. לצד המחלוקת ביניהן, שתיהן אומרות יחד: “שימי לב ללב שלך”.
בין עירית לינור לדניאלה לונדון נרשם דו-השיח הבא: “שימי לב שאת פאשיסטית”; “שימי לב שאת הזויה”; “שימי לב ללב שלך”.
במרכז בריאות לב האישה ,הדסה, בראשות הקרדיולוגית ד”ר דנה צפת, פועלות להעלות את המודעות לתמותה הגבוהה של נשים מאירועי לב, ע”י קמפיינים בתקשורת. התערבויות קהילתיות, ןהשתלמויות בקרב אנשי מקצוע.
הקמפיין הוא ביוזמת המרכז לבריאות לב האישה בהדסה בהובלת ד”ר דנה צפת ובתמיכת יו”ר איגוד הקרדיולוגים בישראל, ד”ר דורון זגר. מטרת הקמפיין להפחית את התמותה ממחלות לבביות בקרב נשים ולהעלות את המודעות לתסמינים.
גופים רבים חברו לקמפיין הזה – נציבות שירות המדינה דרך היועצות לקידום מעמד האישה, מרכז השלטון המקומי שהביא לשיתוף פעולה של כ-40 רשויות מקומיות דרך מקדמות מעמד האישה, ארגון טנא העוסק בבריאות של נשים בחברה האתיופית, ארגון “בשבילך” הפועל למען בריאות הנשים בחברה החרדית, התעשייה האווירית, בנק הפועלים, פיליפס ועוד וארגונים חברתיים כמו אל הלב ואגודת האנדומטריוזיס ורבים אחרים נוספים.
הנתונים מלמדים על כך שנשים מגיעות כ-59 דקות בממוצע מאוחר יותר מאשר גברים לקבלת עזרה במקרה של אירוע לבבי.
לפי הנתונים של מחקר רב-מרכזי של האיגוד הקרדיולוגי. בקרב כל החולים אשר אושפזו במחלקות הקרדיולוגיות וביחידות לטיפול נמרץ לב, ב25 בתי החולים בישראל, 11 אחוז מהנשים נפטרות כחודש אחרי אירוע לבבי חסימתי לעומת 3 אחוז מקרב הגברים.
מחלות לב וכלי דם הם הגורם תמותה המוביל בעולם בקרב גם נשים וגם גברים, ובישראל גורם התמותה מספר שתיים אחרי כל הסרטנים ביחד.
אירועים לבבים אצל נשים יכולים להיות בעלי תסמינים שונים מאשר בגברים, ולאו דווקא כאבים ולחץ בחזה. הם יכולים להתבטא להיות בדמות כאבים בזרועות ו/או בגב העליון, אי נוחות ולחץ בחזה, כאבים בלסת, צרבת מתמשכת וחריגה או חולשה כללית .
נשים לא משייכות את התסמינים שלהן לאירוע לבבי כשהן חוות אותן ומשייכות אירועי לב לגברים.
לדברי ד”ר צפת יותר נשים מסיימות את חייהן לאחר אירוע לב חסימתי בהשוואה לגברים. עם זאת, חשוב לזכור שהעובדה שנשים מגיעות למצבים של אירועים לבביים חולות יותר ומבוגרות יותר משפיעה גם היא. אבל, לאחר שקלול של כל הנתונים ביחד, נמצא כי לעובדה שנשים מקבלות פחות צנתורים, ממתינות זמן רב יותר לטיפול רפואי ומתעכבות יותר בדרך לחדר הצנתור – יש גם השפעה מכרעת.
זה הזמן להעלות מודעות! שתפו את הנושא הלאה, העבירו את המידע לעוד נשים וגברים ואולי נצליח לבצע שינוי תודעתי. בזכות הקריאה והשיתוף, יגיעו נשים הסובלות מהתקפי לב אל חדר המיון ויקבלו את טיפול המהיר והמציל חיים.