יום שלישי, 2 נובמבר, 2021

סלוף על האש לצד משאוויה וטחינה. צילום: שניר סופגי גואטה

מתכון טעים אש: סלוף על הרשת לצד מאשוויה וטחינה

“אחוה” והשף עומר מילר מגישים מתכון “טעים אש”: סלוף על הרשת לצד מאשוויה וטחינה
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב skype
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print

סלוף על האש לצד משאוויה וטחינה. צילום: שניר סופגי גואטה

חברת “אחוה“, יצרנית הטחינה והחלוה המובילה בישראל, בשיתוף עם השף עומר מילר (“טעים אש”), מגישים מתכון נפלא למנה שישראלים אוהבים: סלוף שמכינים ישירות על הגריל או בתנור, עם סלט ירקות צלויים וטחינה. המתכון קל הכנה, יכול לשמש כתוספת לארוחה בשרית או צמחונית, באירוח חגיגי ובארוחה משפחתית משמחת. 

 

סלוף על האש צילום שניר סופגי גואטה
סלוף על האש צילום שניר סופגי גואטה

 

מצרכים (לכ-6 פיתות רחבות)

לסלוף: 

1 ק”ג קמח ללחם

1 כף שטוחה סוכר

1 כף שמרים יבשים

3 כוסות מים פושרים

1 כף שמן זית

למאשוויה: 

2 עגבניות 

1 גמבה 

1 פלפל ירוק חריף

1 בצל 

1 מיץ מלימון

1/2 כוס שמן זית

קורט מלח 

1 צרור פטרוזיליה 

לטחינה: 

1/3 כוס טחינה גולמית של “אחוה”

3 כפות מים

1 מלימון אחד

 

 אופן ההכנה:

  1. חותכים את הירקות גס וצולים על הגריל.
  2. מכינים את הבצק: בקערה שמים קמח, סוכר ושמרים. מוסיפים מים ומערבבים בעזרת הידיים. מעבירים את הבצק למשטח עבודה ומייצרים גוש. מכסים בעזרת ניילון נצמד ומתפיחים באזור חמים במשך כשעה וחצי.
  3. מייצרים כשישה כדורים מהבצק המותפח ומתפיחים את הכדורים למשך כעוד 45 דקות. 
  4. מעבירים כל כדור למשטח מקומח ומייצרים פיתה רחבה בעזרת הידיים. מורחים כל פיתה במעט שמן זית ומניחים את הפיתות ישירות על הרשת.
  5. קוצצים את הירקות הצלויים, ממליחים ומוסיפים שמן זית ומיץ לימון.
  6. בעזרת בלנד מוט טוחנים טחינה גולמית, מים ומיץ לימון.
  7. מניחים את סלט הירקות השרופים על גבי הפיתה ומוסיפים פטרוזיליה קצוצה גס וטחינה. מזלפים שמן זית מלמעלה.

בתיאבון!

הגיבו לכתבה

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב skype
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
דילוג לתוכן