יום שלישי, 3 אוגוסט, 2021

קטיף אבוקדו בחקלאי גרנות צילום רוני יזרעאלי

“חקלאי גרנות”: על אף הקשיים לא צפוי מחסור באבוקדו השנה בשווקים

חברת השיווק וההפצה של פירות וירקות, בעלת מותג “אבוקדו גרנות”, החלה בשיווק של אבוקדו מסוג אטינגר לרשתות המזון, הנחשב לזן האבוקדו הנמכר ביותר בישראל.
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב skype
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print

קטיף אבוקדו בחקלאי גרנות צילום רוני יזרעאלי

אבוקדו אטינגר חקלאי גרנות צילום רוני יזרעאלי
אבוקדו אטינגר חקלאי גרנות צילום רוני יזרעאלי

חקלאי גרנות“, חברת השיווק, מכירה והפצה של פירות וירקות לרשתות המזון, הנמצאת בבעלותם של החקלאים מהקיבוצים והמושבים החברים בתאגיד גרנות, רושמת זינוק חד בשיווק אבוקדו בשוק הישראלי, לאחר שהתמודדה עם מספר אתגרים בפתיחת העונה. בימים אלה החלה גרנות בשיווק אבוקדו מסוג אטינגר, שנחשב לזן האהוב ביותר על הישראלים, לאחר שסיימה שיווק אבוקדו מסוג גליל שפתח את העונה בתחילת ספטמבר. האטינגר צפוי להישאר בשוק עד לסוף השנה, כשיצטרפו אליו זנים נוספים בהם האס, פוארטה ופינקרטון. 

מידי שנה ניטעים בישראל כ-10,000 דונם חדשים של מטעי אבוקדו, כ-2,000 דונם מתוכם ניטעים על ידי חקלאי גרנות, דבר המבטיח כי בשנים הקרובות יהיה הרבה פרי בשוק הישראלי ותורחב גם פעילות הייצוא. בעונת האבוקדו הקודמת פרסם משרד החקלאות דו”ח מחקר שביצע בנוגע למחיר האבוקדו, ממנו עולה כי מחיר האבוקדו בישראל נמוך משמעותית מאשר בצרפת, גרמניה ובריטניה. מבדיקה שערכו בחטיבה למחקר, כלכלה ואסטרטגיה במשרד החקלאות, שהשוותה את מחירי האבוקדו בין ישראל לבין אירופה, מתברר כי בישראל אנו משלמים את המחיר הנמוך ביותר לפרי הירוק! בחטיבה לאסטרטגיה במשרד החקלאות, בדקו את המחירים גם בשנים האחרונות, והפרשי המחירים לטובת ישראל נשמרים לאורך זמן.

אבוקדו גרנות באריזת רשת צילום מעין עופר
אבוקדו גרנות באריזת רשת צילום מעין עופר

אבוקדו גרנות מגודל על ידי החקלאים הישראלים החברים בגרנות ומגיע לבית האריזה של גרנות, הנחשב לגדול ולמתקדם ביותר בישראל, מהמטעים הפרוסים לכל אורך השפלה התיכונה, מקיבוץ נחשונים ועד לקיבוצי חוף הכרמל. מערך ההפצה של התוצרת החקלאית לשווקים ולרשתות השיווק ברחבי הארץ מבוצעת על ידי התנועה עמק חפר, שבבעלות גרנות. בית האריזה גרנות עובד תחת כשרות הרב אפרתי. כמו כן משווק אבוקדו תחת כשרות בד”צ עדה חרדית

לדברי תמיר בושניצקי, מנכ”ל “חקלאי גרנות“, עונת האבוקדו הנוכחית מציבה בפני החקלאים אתגרים רבים. “משבר הקורונה יצר מגבלות חדשות לשיווק אבוקדו בארץ ובעולם, שאנו מחויבים לפעול לפיהם. מקרי חמסין ושרב כבד שליוו את הקיץ האחרון יצרו חוסר ומיעוט יחסי של התוצרת החקלאית, אך אנו נחושים לדאוג ולספק לצרכן הישראלי אבוקדו באיכות מעולה ובכמות הנדרשת גם אם נידרש לייצא פחות פרי לחו”ל. כמו תמיד אנו דואגים ששם המותג שלנו יהווה הבטחה לאיכות התוצרת, טריות הפרי וטעם משובח”.

האבוקדו מכיל בעיקר שומן בלתי רווי וכמות גבוהה של ויטמיני B, A, E, C ויטמין K וחומצה פולית. כמו כן הוא מכיל מינרלים חשובים כגון סידן, מגנזיום, אבץ, ברזל ואשלגן. האבוקדו נחשב לשומן בריא, הוא הפרי היחיד המכיל שמן, חוץ מזיתים ואגוזים. כ- 20% מהרכבו התזונתי הם שמנים, בעיקר שמנים בלתי רוויים, השמנים הבריאים עבורנו, בעלי תכונות המונעות כולסטרול, תהליכי חמצון ומחלות לב, ובמיוחד חומצה לינולאית, המסייעת לגוף לייצר הורמונים חשובים. יש בו כמות גבוהה של ויטמינים מאחר ותכולת השמן בו גבוהה, הוא מכיל גם ויטמינים מסיסים בשמן, שעיקרי ביניהם הוא ויטמין E. זהו נוגד חמצון חשוב ביותר, שכמו תפקידו בטבע, להגן על רקמות הצמחים מפני נזקי חמצון, קרינה והרעלה, כך גם תפקידו בגופנו, בנוסף לתפקידיו האחרים. 

הגיבו לכתבה

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב skype
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
דילוג לתוכן