יום שישי, 14 ינואר, 2022

עראייס טלה עם טחינה אחוה. צילום: נופר בוגנים

“אחוה” והשפית ג’קי אזולאי מגישים: עראייס טלה וטחינה

חברת “אחוה”, יצרנית הטחינה המובילה בישראל, מגישה יחד עם כוהנת הבישול הביתי והשפית ג’קי אזולאי, את אחת המנות הנפוצות במזרח התיכון – פיתה במילוי בשר משוחה בשמן, או בשפת העם – “עראייס”.
שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב skype
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print

עראייס טלה עם טחינה אחוה. צילום: נופר בוגנים

חברת “אחוה“, יצרנית הטחינה המובילה בישראל, מגישה יחד עם כוהנת הבישול הביתי והשפית ג’קי אזולאי, את אחת המנות הנפוצות במזרח התיכון – פיתה במילוי בשר משוחה בשמן, או בשפת העם – “עראייס”. מנה נפלאה, עשירה בטעמים ומפנקת, מוגשת לצד טחינה לבנה וסלט פלחי עגבניות וגבעולי בצל ירוק טריים. 

 

מצרכים

1/2 ק”ג תערובת עראייס טלה

2 פיתות

1 כף רסק עגבניות

1/2 כפית פפריקה מתוקה 

מעט כמון 

מעט שמן זית

לטחינה:

1/2 כוס טחינה גולמית מלאה ללא מלח של “אחוה” 

1 לימון טרי

1/2 כוס מים

קורט מלח

קורט פלפל שחור טחון 

ג'קי אזולאי צילום נופר בוגנים
ג’קי אזולאי צילום נופר בוגנים

 

לסלטון: 

8 פלחי עגבניות

3 גבעולי בצל ירוק 

מעט מיץ לימון 

קורט פלפל שחור טחון 

קורט מלח 

1 כף שמן זית 

 

אופן ההכנה:

  1. שמים את תערובת העראייס בקערה ומוסיפים כף רסק עגבניות ואת התבלינים –  כמון ופפריקה.
  2. חוצים את הפיתות לחצאים וממלאים את חצאי הפיתות בתערובת הבשר. 
  3. משמנים טוסטר לחיץ בשמן זית וצולים את הפיתות למשך כ-10 דקות. 
  4. מערבבים את כל מרכיבי הטחינה עד לקבלת מרקם אחיד וחלק. 
  5. חותכים את העגבניות והבצל לקוביות ומתבלים במלח, פלפל, שמן זית ולימון. 
  6. מגישים את פיתות העראייס לצד הטחינה וסלט פלחי העגבניות ובצל ירוק.

בתיאבון!

הגיבו לכתבה

שיתוף ב facebook
שיתוף ב twitter
שיתוף ב linkedin
שיתוף ב skype
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print
דילוג לתוכן